Logo
resepti göndər
Menyunu dəyişdir
  • Ana səhifə
  • Haqqımızda
  • Reseptlər
  • Xəbərlər
  • Tədbirlər
  • Resurslar
  • Qalereya
Badambura
Badambura

Badambura

Hazırlanma müddəti

1-1,5 saat

Bişirilmə müddəti

25-30 dəqiqə

Hazırlanma çətinliyi

Orta

non_vegan

Tərkibi

1 kq Buğda unu

500 q Kərə yağı

500 q Xama

5 ədəd Yumurta

5 q Soda

500 q Badam ləpəsi

500 q Şəkər tozu

3 q Hil

Hazırlanma üsulu

Əvvəlcə içlik hazırlanır: qaynar suya salınaraq qabığı çıxarılmış badam ləpəsi qurudulur, azca qovrulur və ləpəçəkən maşından keçirilir, ona şəkər tozu, üyüdülmüş hil qarışdırılır.

Kərə yağı, xama və soda qarışdırılır, üzərinə yumurta əlavə edilir. 15-20 dəqiqə çalındıqdan sonra alınan köpüklü kütləyə ələnmiş un əlavə edilir, yumşaq xəmir yoğrulur. 8 kündə tutulur və nazik yayılır. Xəmir laylarının arası yağlanmaqla dörd qat üst-üstə yığılır. Sonra 2-3 sm enində zolaq şəklində kəsilir. Zolaqlar rulet kimi burulur və onlardan kündə kimi istifadə olunur. Kündələr yastılanır və dairəvi şəkildə yayılır. Arasına içlik doldurulur, kənarları burma şəklində bükülür. 160-180 C temperaturda 20-25 dəqiqə sobada bişirilir.

Bülletenimizə

abunə ol

Ana səhifəHaqqımızdaMəxfilik siyasətiReseptlərQaydalar və şərtlərKukilər siyasəti

Ünvan:

Süleyman Vəzirov 22
AZ1025, Azərbaycan, Bakı
(+99412) 464-22-10
(+99450) 502-21-11

Millidadlar.az © Bütün hüquqlar qorunur 2025

Veb-sayt MegaSec tərəfindən hazırlanıb.